Konvencija Foruma seniora SDPBiH

Seniori

Konvencija Foruma seniora SDPBiHDana , 28. maja ove godine održana je sjednica Predsjedništva Foruma seniora SDPBiH Tešanj. Na dnevnom redu je podnesena informacija o aktivnostima Foruma seniora između dvije sjednice, program aktivnosti za naredni period, te pripreme za 3. Konvenciju Foruma seniora SDPBiH u Sarajevu 29. maja 2010. godine.

Delegati Konvencije ispred Foruma seniora SDPBiH Tešanj su: Hatidža Subašić, Hajrudin Bošnjak i Pero Marelja.
Zaključeno je da se podrže dokumenti Konvencije, posebno ponuđena Deklaracija o rješavanju pitanja penzionera.

Također, zaključeno je da aktivnosti Foruma seniora trebaju biti usmjerene na materijalnu i nematerijalnu pomoć starim osobama, posebno u saradnji sa Forumom mladih SDPBiH Tešanj u smislu pružanja usluga.
U saradnji sa Centrom za socijalni rad naša Komisija za socijalna i pravna pitanja će pružati pomoć u ostvarivanju statusnih pitanja penzionera, gdje posebnu aktivnost vodi gospođa Hatidža Subašić.

Nakon održane Konvencije Foruma seniora SDPBiH sazvat će se Skupština Foruma seniora SDPBiH Tešanj na kojoj će se članstvo upoznati sa odlukama Konvencije SDPBiH.