Fond dodijelio učenicima i studentima 1200 KM

Komisija Fonda za obrazovanje

Ogroman entuzijazam i kontinuitet u radu je osobina koja krasi Općinsku organizaciju SDP BiH Tešanj sve protekle godine. Naša aktivnost ne prestaje ni u vremenu izbora u Bosni Hercegovini, ali ni za vrijeme Izbora u SDP BiH..

Komisija zadužena za rukovođenje i raspolaganje sredstvima Fonda za unapređenje odrazovanja “Jasmin Smaibegovic -SISI”, koji djeluje Forumu mladih OO SDP BiH Tešanj,   trudi se konstantnim radom ispuniti zacrtane ciljeve  i opravdati svrhu postojanja ovog Fonda.

Teko je, od početka ove kalendarske godine, iz sredstava Fonda isplaćeno   1200 KM,  samo po osnovu jednokratnih novčanih pomoći učenicima i studentima sa područja naše općine.  Komisija će i u narednom periodu nastaviti sa radom,  ali će se truditi pronaći nove načine i modalitete kako bi pomogli što većem broju onih kojima je pomoć potrebna,  a sve u cilju poboljšanja  uslova za sticanje željenog  stepena obrazovanja.

OBRAZOVANJE ZA SVE NAS!

Komisija za informisanje