Senad S. Subašić ostaje na čelu OOSDPBiH Tešanj

OIK SDPBiH Tešanj

Prema odredbama Statuta i Pravilnika o održavanju  unutarpertijskih izbora u SDPBiH, 31. maja ove godine, održani su Izbori za predsjednike općinskih, gradskih i kantonalnih odnosno regionalnih organizacija SDPBiH, po principu „JEDAN ČLAN-JEDAN GLAS“.

Ovaj princip je usvojen u SDPBiH, prvoj političkoj stranci u Bosni i Hercegovini koja je pokazala organizacionu snagu i demokratsko opredjeljenje i uvažavanje svoga članstva.

Ovo je, također, pobjeda SDPBiH i istorijski značajan događaj i za Bosnu i Hercegovinu i preduvjet da SDPBiH preuzme odgovornost i ulogu objedinjavanja „ljevice“ u Bosni i Hercegovini, što može Bosnu i Hercegovinu konstituirati u modernu, demokratsku, europsku državu.

Općinska izborna komisija SDPBiH Tešanj organizirala je izbore na 12 biračkih mjesta. Birači su mogli birati predsjednika Općinske organizacije SDPBiH Tešanj između dva kandidata Salkičević-Dizdarević Ermine i Subašić S. Senada, a za predsjednika KOSDPBiHZDK kandidati su bili Begić Senaid, Delić Rifat i Huseinagić Munib.

Prvi izbori u SDPBiH po principu izjašnjavanja svakog člana sa pravom glasa protekli su u svečarskoj atmosferi i po pravilima bez ikakavih manjkavosti, zahvaljujući dobroj pripremi od strane Općinske izborne komisije.

Izlaznost je 82% , obzirom da jedan broj članova radi van općine ili iz drugih razloga nisu mogli pristupiti glasanju.

Birači su za predsjednika OOSDPBiH Tešanj dali povjerenje aktuelnom predsjedniku OOSDPBiH Tešanj Subašić S. Senada, a za Kantonalnog predsjednika Senaida Begića.

Ovim putem čestitamo izabranim i želimo uspješan rad, a članovima SDP-a zahvaljujemo na saradnji!

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj